In minder dan zes weken een IoT-applicatie ontwikkelen, testen en ‘live laten gaan’. En dat ongeacht de achterliggende hardware en netwerktechnologie(ën). Het klinkt nogal ambitieus, maar dat is wat ICT-dienstverlener Accenture claimt te kunnen. Het bedrijf maakt hiervoor gebruik van een zelfontwikkeld IoT-platform (‘Accenture IoT Device Platform‘, AIDP).
“Wij hebben het al in de praktijk laten zien: tijdens het afgelopen Mobile World Congress in Barcelona (eind februari en begin maart 2017, red.) demonstreerden wij een slim afvalsysteem dat in nog geen anderhalve maand is bedacht, ontwikkeld en operationeel opgeleverd”, aldus Phil Vann, managing director van de Digital-tak van Accenture, in een recent interview. Volgens hem is het gebruik van het Accenture IoT Device Platform, een modulair opgebouwd IoT-platform, daar debet aan (zie onder).
Netwerkonafhankelijk
Accenture claimt dat het AID Platform nagenoeg met elke netwerktechnologie werkt, dankzij een reeks ingebouwde (en uitbreidbare) communicatieprotocollen: Bluetooth, Ingenu, LoRa, WiFi en Narrowband IoT. Voor dat laatste werkt het bedrijf samen met operator Vodafone. Ook op het gebied van hard- en software moet AIDP niet eenkennig zijn, aldus Accenture. Het is daarvoor diverse samenwerkingsverbanden aangegaan, waaronder met chipmakers ARM en Intel en softwareproducenten (Microsoft) en cloudproviders (Amazon). Ook heeft het een aantal API’s beschikbaar waarmee het data uit diverse in- en externe bronnen (zoals The Weather Channel, Salesforce, sociale media en bedrijfsdata) kan halen. Daarnaast moet AIDP ook toegang bieden tot analytics-hulpmiddelen waarmee de vergaarde IoT-data kan worden verwerkt. Volgens Accenture is de herbruikbaarheid van prototype-modellen en applicatie-code een ander pluspunt van zijn eigen platform.









